Beschikbaarheid: 1
Rem Revisie Ontlucht Service
Model: Rem Revisie Ontlucht Service
€ 25,00
Excl. BTW: € 20,66

Aantal

Icon Stel een vraag over dit product

Rem Revisie Ontlucht Service

Goede remmen zijn belangrijk! Op het moment dat je je remmen aanspreekt wil je dat ze reageren zoals je verwacht:

  • aangrijpmoment
  • remdruk
  • remkracht.

Na het verversen zal je remsysteem "hard" aanvoelen en komen ook de remzuigers beter terug waardoor er minder aanlopen van remblokken zal optreden.

Waarom moet remvloeistof ververst worden?

(DOT) Remvloeistof is hygroscopisch en daarmee trekt het waterdamp aan, naarmate de remvloeistof meer waterdamp bevat zal het kookpunt van de remvloeistof dalen. Koken van remvloeistof betekend luchtbelvorming in de leidingen, damp = samendrukbaar en het opbouwen van voldoende remdruk wordt moeilijker tot onmogelijk. Afhankelijk van de rem belasting en toegepaste materialen kan de remvloeistof een temperatuur van meer dan 200 graden bereiken. Een veel toegepaste verse DOT 4 remvloeistof heeft een kooktemperatuur van 230 graden, na een 3% wateropname is dit kookpunt gedaald naar 155 graden en bevindt het remsysteem zich bij zware belasting in de gevarenzone.

Het toenemen van het percentage vocht in de remvloeistof heeft nog andere nadelen waaronder het corroderen van de metalen onderdelen. Vaak zijn b.v. in vervangen remonderdelen van duidelijke corrosiesporen aanwezig. Ook zal de viscositeit (dunvloeibaarheid) naar mate er meer vocht in zit en de vloeistof ouder wordt veranderen.

De wateropname van remvloeistof is de voornaamste reden om de remvloeistof iedere 1 a 2 jaar te verversen. Mineraalolie (Shimano/Magura) is minder gevoelig voor vochtopname, maar ook hiervoor geld, regelmatig verversen! 

Bike Assist bied je de mogelijkheid* om je remsysteem zelf te demonteren en naar ons Service Center op te sturen.

Na het doorspoelen en opnieuw vullen/ontluchten, wordt het remsysteem binnen 2 werkdagen terug gestuurd.

Eventueel met nieuwe remblokken.

* niet mogelijk bij remleidingen welke door het frame lopen!

Voor meer informatie stuur je een mail aan: service@bikeassist.nl met vermelding van het type/merk remsysteem, per omgaande ontvang je een passende offerte.

Categories: Remmen, Onderhoud

Geef beoordeling

Om een beoordeling te schrijven moet u inloggen of zich registreren
Gerelateerde producten